23948sdkhjf

Göteborgsvägar rustas upp

Trafikverket har gett Svevia i uppdrag att åtgärda vägytan på flera lågtrafikerade sträckor inom distrikt Göteborg.

– Även om Göteborg är en av Sveriges mest trafikintensiva område så omges staden även av ett vägnät där pendlingstrafiken är glesare och trafikbelastningen lägre, säger John Larsson, Svevia, i ett pressmeddelande.

Kontraktet innebär att totalt 200 000 kvadratmeter ska få hel eller delvis hel ytbeläggning och detta ska ske genom tankbeläggning, en metod som går ut på att blanda sten och bindemedel direkt ute på vägen.

Enligt Svevia kan metoden användas för att justera ojämnheter, för att lägga en ny slityta på vägen eller för att lägga på en helt ny beläggning på en grusväg.

– Det är en metod som är energieffektiv och som bidrar till mindre miljöbelastande transporter. Den är också ett kostnadseffektivt alternativ i en tid då Sveriges vägnät är i stort behov av underhållsåtgärder som ger en långsiktigt hållbar infrastruktur.

Kontraktet uppges vara värt cirka sex miljoner kronor. Svevia noterar också att man kommer att utföra liknade förbättringsåtgärder i Norrbotten, Västerbotten, Värmland, Jönköping och Kalmar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094