23948sdkhjf

Byggkoncern vill öka säkerhet med ny app

"Nästan alla har en smartphone i fickan".
Byggbolaget JM har infört en nollvision vad gäller att ingen på byggarbetsplatserna ska råka ut för någon arbetsmiljörelaterad skada.

För att tydligare nå ut till alla i branschen med vilka regler som då gäller, är JM nu först med att lansera en webbapp som ska göra det enklare för alla att tillsammans nå upp till den visionen. Med hjälp av appen ska det alltså bli enklare för medarbetare, leverantörer, underentreprenörer och besökare att veta vad som gäller.

Informationen i appen ges i form av korta filmer, text och berättarröst. Appen möjliggör dessutom att snabbt skicka ut meddelande till alla som har installerat den, samt att allt material är enkelt att både uppdatera och behovsanpassa.

– Det är lätt hänt att pappershäften och informationsfilm med viktig säkerhetsinformation blir inaktuell. När nästan alla har en smartphone i fickan, eller tillgång till dator, var det naturligt för oss att utveckla en webbapp för detta viktiga område, säger Mona Backlund, arbetsmiljöchef på JM, i ett pressmeddelande.
Läs mer om: JM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128