23948sdkhjf

Trafikverket: Ingen försening av Ostlänken

Projektet försenas minst två år, rapporterar SVT Öst. Men Trafikverket tillbakavisar uppgifterna.
Enligt SVT har markägare längs Ostlänkens tänkta dragning den här veckan fått ett brev från Trafikverket med upplysningen om att byggstarten är framflyttad.

Byggstarten var tidigare satt till år 2017. Men enligt brevet, beräknas arbetet nu istället dra igång 2019-2020.

Men Trafikverket tillbakavisar uppgifterna i ett pressmeddelande på sin hemsida och menar att begreppet "successiv byggstart" har missuppfattats i brevet.

”Flera medier rapporterar idag den 19 november att Ostlänken skulle bli minst två år försenad. Det stämmer inte. Ostlänkens tidplan ligger fast med successiv byggstart under åren 2017-2021”, skriver Trafikverket.

”Påståendet om försening är felaktigt och vi beklagar den oro det leder till”, fortsätter man.

Med begreppet successiv byggstart menar Trafikverket att man samlat alla de olika arbeten som ska gå igång under åren 2017 till 2021. Det är en kombination av bland annat förberedande arbeten och järnvägsbyggande.

Bygget av själva Ostlänken, 15 mil ny höghastighetsjärnväg Järna - Linköping, bedömer Trafikverket kommer igång runt årsskiftet 2019/2020.

"Vår förhoppning är att vi kan berätta var vi börjar och hur den fortsatta utbyggnaden kommer se ut i början av 2016. Allt detta följer alltså vår övergripande tidplan med målet att de första tågen ska kunna börja rulla 2028", skrivs avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078