23948sdkhjf

Bra start på året för Segermo

Snabbväxaren Segermo Entreprenad ska bygga ny port in i Karlstad.
Segermo har fått i uppdrag av Karlstads kommun att bygga om östra delen av Packhusgatan i Karlstad. Det berättar företaget på sin hemsida.

Projektet är en första etapp och innefattar bland annat en ny cirkulationsplats, en ny bro över gång- och cykelvägen och nyförläggning av VA. Arbetet inleds i början av det nya året och förväntas att vara klart i augusti år 2016.

Packhusgatan ska bli Packhusallén, en ny port in i Karlstad. Körfälten på Packhusgatan ska smalnas av och ge plats åt parkeringar och trädplantering på båda sidor. Det ska byggas en ny cirkulationsplats, i anslutning till Hammaröleden, som ska förses med ljussatta betongkonstverk och planteringar. Till den byggs även nya lokalgator in i Kvarteret Kanoten. Den befintliga bron över cykelvägen kommer att rivas och ersättas med en ny. Segermo kommer preliminärt att börja med VA-arbetet och därefter inleds överbyggnads- och broarbeten.

Ombyggnationen av Packhusgatan är en del i utvecklingen av Kvarteret Kanoten, som ligger mellan Inre hamn och Tullholmsviken. Tanken är att området ska utvecklas och gå från att vara ett område med främst kontorslokaler, till att bli ett stadsdelsområde med både kontor, handel och bostäder. Syftet med projektet är att förbättra trafikflödena när användningen av området delvis förändras.

Projektfakta
Projekt: Packhusgatan
Beställare: Karlstad kommun
Projekttid: januari 2016- augusti 2016
Entreprenadform: Utförandeentreprenad med konstruktionsansvar av bro.
Omfattning: Ombyggnad av gata samt nyförläggning av VA omfattande Packhusgatan från korsningen med väg 236 och cirka 320 meter i nordvästlig riktning. Tillkommande cirkulationsplats, lokalgator, gång- och cykelbanor. Befintlig bro över GC-väg rivs och ersätts med ny bro.

Källa: Segermo
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063