23948sdkhjf

Axima nyöppnar anläggning

Återförsäljaren startar nytt dotterbolag. – Vi är laddade till tusen, säger Ulf Hedlund, delägare/ VD Axima i Göteborg.
För några månader sedan kom beskedet att Söderberg & Haak förvärvar Aximas anläggningar i Kungälv och Veddige.

Nu väljer Axima att öppna en ny anläggning i Kungälv, genom det nybildade dotterbolaget Axima i Göteborg AB.

– Vi är laddade till tusen men samtidigt ödmjuka inför framtiden. Vi ska göra allt som står i vår makt för att både kunder och samtliga medarbetare ska trivas med det nya företaget. Vi känner också att vi har en mycket bra stöttning av våra gamla leverantörer som tror på oss, säger Ulf Hedlund, delägare och vd i Axima i Göteborg.

Bemanningen blir till stor del samma personal som på före detta Axima i Kungälv AB.

På den nya anläggningen kommer företaget nu att sälja Case IH, Atlas/Terex samt Aximas övriga leverantörer. Service av New Hollands lantbruksmaskiner kommer också utföras. Dessutom är Axima en av JCB:s nya återförsäljare.

– Det känns väldigt kul. JCB har valt ett nytt distributionssätt i Sverige vilket frångår importledet och vi ser fram emot samarbetet, säger Carl Lindell, vd Aximagruppen.

Enligt Carl Lindell är återetableringen i Kungälv strategiskt viktig för företaget.

– Västsverige sjuder av olika byggnadsprojekt med Västlänken som det absolut största. Det ökar behovet av entreprenadmaskiner och stor tillgänglighet av bra service, konstaterar han.

Carl Lindell är övertygad om att maskinhandeln kommer att fortsätta att genomgå en omvandling inom den närmaste treårsperioden, beroende på strukturutvecklingen och investeringsviljan i den svenska maskinbranschen. Han tror därför att återförsäljarledet kan vänta sig ökade krav från både tillverkare, leverantörer och kunder.

– En modern återförsäljare måste ha tillräcklig kunskap och rätt resurser för att kunna hantera framtidens krav på ökad service och ökad flexibilitet. Därför är det nu rätt tid för Axima att växa inom entreprenadmaskinsbranschen för att säkerställa en sund tillväxt i bolaget. Det är viktigt för oss att investera i kompetent personal och hitta synergieffekterna som skapar en mer rationell serviceverksamhet till våra entreprenadkunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109