23948sdkhjf

Abelco: "Förhandlingar pågår"

Bovallstrandsföretaget letar lösningar i det extremt ansträngda ekonomiska läget.
Som Entreprenad Supply rapporterat om befinner sig Abelco just nu i rekonstruktion. Bolaget hade ett tufft 2015, vilket framgår av den bokslutskommuniké som nyligen släppts.

Nettoomsättningen uppgick till 12,2 miljoner kronor, att jämföra med 16,5 miljoner året innan. Rörelseresultatet blev -4,5 miljoner kronor (-4,4),
och resultatet efter skatt uppgick även det till -4,5 miljoner kronor (-3,0).

"Valutor gör det i dag ytterst svårt att få ihop affärer med Kina, samtidigt som japanerna har blivit mer vässade och dopade av lägre Yen-kurs. Detta gör oss tvungna att se över hela verksamheten och ifrågasätter varje del", skriver företagets vd Mikael Andersson i rapporten.

Han konstaterar samtidigt att det finns bra och friska delar i bolaget – som har en god potential. "Men vår maskinförsäljning ger oss i dag i stort sett bara kostnader och det till en kraftigt minskande marknadsandel", fortsätter han.

Bolagets solidititet- och likviditetsläge beskrivs som "extremt ansträngt, varför varje sten lyfts". Ledningen tittar över allt som går att sälja av eller avveckla, med intäkter för att omforma verksamheten i grunden. Förhandlingar pågår, både när det gäller försäljning av befintlig verksamhet och köp av kompletterande verksamhet, berättar vd:n.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11