23948sdkhjf

De bygger nya Kungälvs sjukhus

Målet är att kunna nå fram till byggstart under våren 2016 och byggtiden är beräknad till cirka fem år.
Skanska har tecknat ett strategiskt partneringavtal med Västfastigheter med syfte att utveckla och bygga Nya Kungälvs Sjukhus. I en inledande fas handlar det om projektering, en gemensam tidplan och att säkerställa projektets kostnader för att sedan kunna genomföra själva byggprojektet.

Utvecklingen av sjukhuset innefattar nybyggnad och ombyggnad av befintliga hus. Det blir bland annat en ny vårdbyggnad med 280 vårdplatser i enkelrum.

– Vi är glada över att få ta oss an detta viktiga samhällsbyggnadsprojekt och ser fram emot att tillsammans med Kungälvs sjukhus och Västfastigheter skapa ett modernt sjukhus som möter högt ställda hållbarhetskrav, säger Olof Peterson, distriktschef på Skanska Sverige AB, i ett pressutskick.

Arbetet med Nya Kungälvs Sjukhus är uppdelat i flera delprojekt där separata avtal sluts för varje delprojekt. Målet är att kunna nå fram till byggstart under våren 2016 och byggtiden är beräknad till cirka fem år.

– Kungälvs sjukhus har genomfört ett gediget utvecklingsarbete de senaste åren. Detta har de gjort för att kunna svara upp mot det framtida vårdbehovet i upptagningsområdet. Som en följd av det står sjukhuset nu inför en större lokalutveckling som bland annat innebär en ny vårdbyggnad med 280 vårdplatser i enkelrum. Det är oerhört stimulerande att arbeta på Västfastigheter och få delta i sjukhusets utveckling och börja bygga Nya Kungälvs sjukhus tillsammans med Skanska, säger Björn Ellmarker, huvudprojektledare på Västfastigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.956