23948sdkhjf

NCC bekräftar Förbifart-kontrakt

Ordervärdet uppgår till 740 miljoner kronor.
NCC går nu själva ut i ett pressmeddelande och bekräftar att företaget har fått i uppdrag att projektera och bygga en ny trafikplats på E4 vid Häggvik norr om Stockholm.

Entreprenad Supply har tidigare rapporterar om hur kammarrätten i Sundsvall, den 4 maj, avslog Hochtiefs ansökan om prövningstillstånd för tilldelningen av entreprenad FSE62 Trafikplats Häggvik.

Den nya trafikplatsen är en del av Förbifart Stockholm och uppdraget omfattar betongtunnlar, broar och anslutningar till E4, Norrortsleden och vägnätet i området. Ordervärdet uppgår till 740 miljoner kronor.

– Det är väldigt glädjande att vi än en gång fått förtroendet från Trafikverket att genomföra ett väldigt komplext och utmanande projekt på en av de mest trafikintensiva vägsträckorna i Sverige. Vi har tidigare byggt om Rotebrobroarna där mer än 70 000 fordon passerar dagligen och nu får vi ta oss an Trafikplats Häggvik där vi också denna gång ska garantera full framkomlighet i trafiken under uppdragets genomförande, säger Svante Hagman affärsområdeschef för NCC Infrastructure, i ett pressmeddelandet.

Trafikplats Häggvik är den nordligaste anslutningspunkten till Förbifart Stockholm, den 21 kilometer långa led som ska binda samman de norra delarna av Stockholms län med de södra. I NCC:s uppdrag ingår förutom en stor mängd schaktningsarbeten projektering och bygget av två stycken 260 meter långa betongtunnlar, fyra broar samt ett antal stödmurar, brand- och bullerskydd, el- och vatten- och avloppsledningar samt dagvattenpumpstation och magasin.

Byggstart är planerad till hösten 2016 och arbetet med att bygga trafikplatsen beräknas ta cirka fem år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094