23948sdkhjf

Trafikverket ska minska arbetslöshet

Blir första statliga myndigheten att införa sysselsättningsskapande åtgärder för arbetslösa i sina upphandlingar.
I början av 2016 togs beslutet att införa sysselsättningskrav i Trafikverkets upphandlingar och nu pågår ett intensivt arbete med att implementera kraven såväl internt på Trafikverket, som hos Arbetsförmedlingen, arbetsgivarorganisationer och leverantörer. Målet är att skapa upp till 1500 arbetstillfällen per år, berättar Trafikverket i ett pressmeddelande.

En ständig dialog är en förutsättning för att lyckas och samverkan sker i ett flertal forum, som leverantörsdagar, anläggningsdagar, seminarium och upphandlingsspecifika konferenser.

– En framgångsfaktor för att lyckas skapa dessa jobb är ett nära samarbete med både Arbetsförmedlingen, arbetsmarknadsförvaltningar och våra leverantörer. Vi är en del av en kedja och alla bitar måste samverka för att få effekt, kommenterar Katarina Norén, Chef Inköp och logistik på Trafikverket.

Trafikverket initierar även kontinuerligt workshops, där berörda parter har möjlighet att utbyta erfarenheter, diskutera och återkoppla kring implementeringen av kraven. Dessa tillfällen har resulterat i konkreta åtgärder för det fortlöpande arbetet.

– Det finns en generellt positiv inställning och bra driv i frågan från alla parter, vilket känns fantastiskt bra. Nu jobbar vi vidare tillsammans, säger Katarina Norén.










Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063