23948sdkhjf

SSAB tar sikte på entreprenörerna

Toolox färdigvärmebehandlade runda stänger. Det är produkten som ska öka ståljättens samarbete med entreprenadbranschen.
Sedan tidigare erbjuder SSAB stål till entreprenadindustrin, bland annat genom Hardox- materialet. Men genom rundstänger hoppas nu företaget fördjupa samarbetet ytterligare.

– Vi ser helt klart att det går att hitta nya intressanta applikationer inom det här området, säger Michaela Borg, marknadsföringsansvarig på SSAB.

De runda stängerna som Michaela Borg syftar till erbjuds i dag i företagets material Toolox och Hardox. Hon beskriver Toolox- stålet som mycket maskinbearbetsvänligt – där stängerna tål förhöjda temperaturer upp till 590 grader.

– Rundstång är ett intressant område, som förslitningsdelar för skopor och återvinningsmaskiner och anläggningar. Vi ser att när vi nu har Toolox i form av rundstång så blir entreprenadbranchen extra intressant och vi har redan hittat flera spännande projekt, berättar Michaela Borg.

– Framförallt är vårt stål mer värmetåligt än övriga produkter på marknaden. Det är också mycket mer formstabilt. Det går snabbt att bearbeta och behöver inte efterbehandlas, fortsätter hon.

Många gånger är problemet att när du har bearbetat ett stål till en viss form, och sedan efterbehandlar till exempel genom härdning – så ändras formen.

– Men det problemet finns alltså inte med Toolox. Du kan bearbeta direkt, och värmebehandling behöver du inte ens göra, konstaterar Michaela Borg.

Den 26-28 maj finns SSAB på plats under mässan Maskinexpo för att presentera sitt Toolox- material.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078