23948sdkhjf

Unik känsla lockar tusentals till Maskinexpo

År efter år återkommer mängder besökare och utställare till Maskinexpo. Förklaringen till den trogna besökarskaran är enkel, enligt mässans marknadschef Carina Tegelberg.
– Det är Maskinexpos känsla som lockar, säger hon om mässan som i dag slår upp portarna för tre fullspäckade dagar.

1983 arrangerades den första Maskinexpo på Täby Galopp. Då samlade mässan cirka 50 utställare och besöksantalet var inte mycket att skryta med.

Men många utställare insåg att konceptet med en utomhusmässa i Stockholm var något att satsa på och gav Maskinexpo fortsatt förtroende. Det gjorde att arrangemanget blev kvar och växte år för år.

Carina Tegelberg är marknadschef för Maskinexpo och ger sin syn på eventets framgångsrecept.

– Vi har haft detta i 33 år nu. När besökarna ska förklara vad som lockar återkommer de ofta till just ordet känsla.

Kan du utveckla?

– Det är en speciell stämning på Maskinexpo. Vi ser redan när folk tar första steget in på området hur de nästan lyser av förväntan. Alla har ett genuint maskintresse och du går in i vimlet och träffar likasinnade.

I dag råder en stenhård konkurrens bland mässföretagen om både utställare och besökare. Överutbudet har inneburit att bland annat Entreprenad-Expo ställt in sin mässa i år. Även Swecon har lagt sin årliga branschdag på is under 2016.

Hur tror du att intresset för mässor påverkas av att det finns så många events att välja på?

– Jag tror faktiskt att det blir ett ökat intresse när det finns flera aktörer. Allt fler personer och företag blir kontaktade av mässföretag och får upp ögonen för mässans fördelar för både inköp och försäljning.

Och i kampen om utställare och besökare återkommer marknadschefen just till Maskinexpos speciella känsla som en stor konkurrensfördel.

– Vi har personer som var här som barn och som nu återkommer med sina barn. Maskinexpo har blivit essensen av branschen och det arvet ska vi fortsätta att förvalta väl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078