23948sdkhjf

Veidekke-anställd allvarligt skadad

Cirkelsåg skar upp mannens hals. Företaget stoppar nu allt arbete med sågmodellen.
En 44-årig man fick livshotande skador när en cirkelsåg for upp och skar honom i halsen vid ett anläggningsarbete på Brunnshög, Lund, under tisdagen. Det rapporterar tidningen Sydsvenskan.

Enligt sajten byggindustrin.se ska mannen ha arbetat med en kapmaskin av typen Husqvarna K760. Företaget har nu stoppat allt arbete med modellen.

Det är ännu oklart hur olyckan inträffade.

– På något sätt som vi inte känner till, tappade vår medarbetare kontrollen över sågen som for upp mot hans hals och förorsakade en skada med en väldigt kraftig blödning. Om sågen hade träffat någon eller några millimeter lägre ner hade den träffat halspulsådern, säger företagets kommersiella direktör, Lennart Weiss, i en kommentar till Sydsvenskan.

Anställda på plats kunde snabbt förse den skadade mannen med ett tryckförband mot halsen. Därpå transporterades han till akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Lund.

– Under onsdagen fick vi besked om att hans liv var utom fara och att han kommer att bli återställd. Men det var ingen tvekan om att det var en mycket allvarlig situation som föranledde oss till att gå ut med larm till alla våra sajter i Skandinavien med information om att se över allt arbete med den här typen av sågar, säger Lennart Weiss.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094