23948sdkhjf

Maskinister hoppas på världssuccé

Tidigare maskinentreprenörer tar fram ett eget patenterat fäste.
– Vi hoppas att den ska slå igenom på världsmarknaden, säger Erik Svensson som tillsammans med Filip Karlsson startat företaget Markplanerarna i Norden AB.

Produkten som företaget tagit fram går under namnet Nordicmultilift och är ett patenterat fäste som fungerar till hjullastare. Fästet möjliggör att föraren kan fästa ett par gafflar på en planerskopa, utan att behöva byta något.

Detta gör att en hjullastare kan ta en skopa med material med Nordicmultlift påkopplad på skopan, och även ta en häck med rör/rördelar eller en pall.

– Fördelen är att man inte behöver använda två olika redskap för två olika jobb. Man spar även mycket tid på att slippa åka två gånger och koppla om från skopa till gafflar, förklarar Erik Svensson.

Just tidsaspekten var grunden till produktidén. Erik Svensson är gammal hjullastarförare och Filip Karlsson är tidigare grävmaskinist. Tillsammans arbetade de vid stora byggen i Örebro.

– Där kom vi givetvis i kontakt med alla de tidsbovar som finns. Det var ofta jag fick åka runt och leta efter gafflar eller skopa. Det var väldigt tidskrävande, där och då föddes idén till produkten.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078