23948sdkhjf

Storföretaget levererar självkörande gruvmaskiner

Atlas Copco vinner order inom autonom gruvdrift.
Atlas Copco har vunnit en order från BHP Billiton för autonoma uppgraderingar av borriggar, som ska användas i järnmalsgruvor i västra Australien. Detta enligt ett pressmeddelande från Atlas Copco.

De senaste två åren har globala gruvbolaget BHP Billiton testat Atlas Copcos autonoma teknologi på Pit Viper 271-riggar vid Yandi-gruvan. Maskinerna har kört självständigt i mer än 15 000 timmar och borrat mer än en miljon meter.

Som ett resultat av det framgångsrika försöket har BHP Billiton beställt autonoma uppgraderingspaket för 18 borriggar, utöver ett par maskiner som redan arbetar autonomt. De 20 autonoma riggarna kommer initialt att kontrolleras från BHP Billitons fem järnmalmsgruvor i Pilbara, med det långsiktiga målet att fjärrstyra dem från Perth, mer än tusen kilometer bort.

– Vi strävar efter att leverera de mest innovativa lösningar som förbättrar kundernas produktivitet, och våra autonoma borriggar är ett bra exempel på det, säger Johan Halling, chef för Atlas Copcos affärsområde gruv- och bergbrytningsteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078