23948sdkhjf

"Byggandet långt över genomsnittet"

Analytiker menar att aktiviteten ökar i alla sektorer.
Den totala volymen husbyggnadsinvesteringar och byggnadsunderhåll ser ut att öka för fjärde året i rad och i år kan helårsvolymen hamna 20 procent över de senaste tio årens genomsnitt. Den bedömningen gör Industrifakta i sin kommande kvartalsrapport Marknadstrender Bygg, som publiceras i slutet av juni.

– Aktiviteten ökar i alla sektorer. Egentligen är det bara industrins husbyggande som för närvarande går i fel riktning. Industrins produktion har ännu inte kommit tillbaka till de nivåer som rådde före finanskrisen, vilket tvingar sektorn att minska kostymen något, säger Jens Linderoth, analysansvarig på Industrifakta, i ett pressutskick.

Avsevärt bättre går det för bostadsbyggandet och investeringar inom kontor, handel och offentlig sektor. Det mesta tyder på att den samlade tillväxten av investeringar och underhåll fortsätter att växa i år och nästa år menar Jens Linderoth som dock vill flagga för att både internationell politik och ekonomisk återhämtning tillsammans med hanterandet av de svenska hushållens ökade skuldsättning är faktorer som kan bromsa tillväxten framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08