23948sdkhjf

Swedavia prisar Sh Bygg

Löste svårt uppdrag på Arlanda.
Sedan ett år tillbaka är Sh entreprenör för mark- och anläggningsjobb på Swedavias två flygplatser Arlanda och Bromma. Det betyder att Sh löpande utför drifts- och underhållsarbeten på både Airside och Landside, det vill säga utanför och innanför flygplatsernas säkerhetskontrollzon.

Bland annat har infarten framför terminal 4 varit i behov av uppfräschning och förbättring. Efter all intensiv nötning av den ständiga trafiken till och från terminalen hade marken satt sig, stenplattorna blivit slitna och vattenavrinningen försämrats. Därför fick Sh i uppdrag att riva upp den gamla plattytan, lägga ny sten, sätta nya gatubrunnar för att få till en bättre vattenavrinning samt också justera trottoarkanten så att höjdnivån ska passa bättre för alla de passagerare som stiger av och på ankommande bussar.

Fyra veckor hade Sh på sig att slutföra projektet. Mer tid än så fanns inte att få då en flygplats som bekant aldrig sover. Därför uppstod ett lite lätt stresspåslag för de involverade medarbetarna då det visade sig att den befintliga asfalten dessutom var tvungen att läggas om inom samma tidsram. Ett uppdrag som Sh Asfalt fick vara med och stödja.

Även om biltrafiken tillfälligt kunde stängas av och busstrafiken flyttas en bit bort var den aldrig sinande strömmen av resenärer tvungna att obehindrat passera förbi med samtidig bibehållen säkerhet. En väl fungerande logistik var därför A och O och tack vare det sydde Sh i slutänden ihop hela projektet på utsatt tid. Tage Sveningsson som är bygg- och projektledare på Swedavia är mycket nöjd med resultatet.

– Sh gjorde ett fantastiskt jobb och slutresultatet blev väldigt bra. Jag har jobbat ihop med Sh tidigare och då i projekt på både Landside och Airside. På Arlanda bedrivs flygtrafik och då går säkerheten och logistiken först. Minsta lilla försening på ett projekt ger stora följder både ekonomiskt och vad gäller flygtrafiken och därför är det viktigt att ha ett fungerande samarbete. Det som slår mig beträffande Sh är att alla medarbetare har en förståelse för det. Det är lätt att få hjälp om akuta situationer uppstår. Alla är tillmötesgående och kommer snabbt på plats för att hjälpa till.

Sh:s arbetsledare på plats, Christian Forslind, är glad över berömmet.

– Vi har ett ramavtal med Swedavia och det är vår uppgift att leverera en slutprodukt. Trots den tidspress som rådde var det precis vad vi gjorde. Jag vill i min tur rikta ett stort tack till alla medarbetare på Sh. De har verkligen ställt upp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095