23948sdkhjf

Veidekke bygger stort ögonsjukhus

Projekteringen har redan påbörjats och projektet i sin helhet ska vara färdigställt till årsskiftet 2019/2020.
Veidekke, har fått i uppdrag av Vitartes att – tillsammans med Arcona – bygga ett nytt ögonsjukhus i Hagastaden i Stockholm.

Den nya byggnaden om cirka 42 000 kvadratmeter inom kvarteren Stockholm Patienten 1 och Solna Princeton 1. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två etapper nu avropats. Den totala volymen i affären bedöms uppgå till cirka 1 miljard kronor, varav första etappen utgör cirka 320 miljoner kronor.

Samarbetet i projekteringen har redan påbörjats och projektet i sin helhet ska vara färdigställt till årsskiftet 2019/2020.

– Vi är stolta över att fått förtroendet att genomföra ännu ett stort projekt inom Life Science i samverkan med Vitartes. Det stärker vår position som en av dom ledande byggarna inom stora och installationstäta projekt med komplicerade yttre förhållanden. Med vår samverkansmodell och VDC* som verktyg kan vi involvera krafterna och skapa en kollektiv intelligens för att optimera och utforma de bästa lösningar, säger Anders Arfvén, affärsområdeschef för Veidekke Bygg, i ett pressmeddelande.

Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad nivå guld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109