23948sdkhjf

NCC bygger hållbara bostadsrätter i Enköping

Ordervärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor.
NCC har fått i uppdrag av SHH Bostad AB att bygga 78 nya bostadsrätter i Enköping. Lägenheterna som byggs i Åkersberg och Bredsand baseras på NCC Design. Uppdraget är uppdelat i två projekt som tillsammans uppgår till ett värde av 100 miljoner kronor.

– Enköping är en av de snabbast växande kommunerna i Uppsala län och vi behöver fler bostäder till rimliga priser. Med NCC som partner har vi möjlighet att erbjuda kvalitativa och hållbara bostadsrätter, som dessutom kan byggas på kort tid, säger Misha Moeremans, vd på SHH, i ett pressmeddelande.

Alla bostäder som baseras på NCC Design har en energianvändning långt under byggnorm, med låga driftskostnader och en låg klimatpåverkan. Genom NCC Design kan bostäderna byggas med Svanenmärkning.

I Bredsand kommer NCC att uppföra fem hus om vardera två våningar med totalt 30 bostadsrätter som bildar bostadsrättsföreningen Flaggskeppet. Lägenheterna byggs enligt NCC Design Duo och består av treor och fyror om 66 respektive 81 kvadratmeter. Projektet ska vara klart och inflyttning beräknas kunna ske under maj/juni 2017.

I Åkersberg upprättas fyra hus om vardera fyra våningar med totalt 48 lägenheter som bildar bostadsrättsföreningen Albatrossen. Lägenheterna byggs enligt NCC Design Quattro och består av ett till tre rum om 35 – 76 kvadratmeter. I uppdraget ingår även markarbeten samt uppförande av carportar och miljöhus. Projektet ska vara klart och inflyttning beräknas kunna ske under maj/juni 2017.

– Förprojektering och en styrd och standardiserad byggprocess är centrala delar i vårt koncept NCC Design. Det innebär att bostäderna kan byggas på kort tid, till ett förutsägbart pris och med kontrollerad kvalitet i utförandet. Vi är glada över vårt utökade samarbete med SHH som, genom bostadsprojekten i Enköping, möter kommunens behov av fler bostäder, säger Jonas Lundh, projektchef på NCC.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.502