23948sdkhjf

Storsatsning på Hiab

Miljoninvesterar i nytt testcentrum.
Hiab är nu klara med sin investering i produktutvecklings- och testverksamheten i Hudiksvall. Det nya toppmoderna laboratoriet är en del av en investering på 2 miljoner EUR som startade 2014.

Investeringen har, enligt ett pressmeddelande från företaget, syftat till att stärka möjligheterna att testa, validera och verifiera material, komponenter och produkter.

– Vårt laboratorium i Hudiksvall har varit i drift sedan 1981. I dag håller den största produktutvecklingsgruppen på Hiab till i Hudiksvall. Tack vare denna investering kortar vi ned utvecklingstiden och förbättrar vår kvalitetssäkringsprocess. Vi förbättrar kontinuerligt vår kapacitet för att se till att vi har det bästa produkterbjudandet för kundernas behov på marknaden. Vi har en väl etablerad kompetens och omfattande erfarenhet när det gäller testning och verifiering, säger Stefan Onkenhout, Director, R&D, Loader Cranes.

De senaste innovationerna som Hiab utvecklat i Hudiksvall är 3D-kontrollsystemet HiVisionTM med vilket kranoperatören kan se arbetsområdet och styra kranen från lastbilshytten, kranstabiliseringssystemet VSL PLUS samt ePTO, med vilket lastkranen kan drivas elektriskt med ett plug-in-system istället för av fordonets motor.

– Det nya produktutvecklings- och testcentret kommer att bidra till teknisk utveckling inom flera olika produktlinjer på Hiab, fortsätter Stefan Onkenhout.

Även Roland Sundén, President på Hiab, ser positivt på investeringen.

– Innovation är en viktig prioritering för oss. Vi kommer att fortsätta vårt fokus på uppkoppling och digitalisering, vilket också ingår i den här investeringen. Målet är att all ny utrustning är uppkopplad och kan kommunicera med andra system och enheter 2018. Vi har redan mer än 15 års erfarenhet av att utnyttja driftdata från kranarna till värdefull information vid produkt- och funktionsutveckling. Tack vare denna kompetens kan våra kunder dra nytta av fördelarna med att vara uppkopplade, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078