23948sdkhjf

BDX i nytt avtal med gruvjätten

LKAB väljer BDX maskintjänster för flera år framåt. "Kan behöva upp till 100 personer", kommenterar divisionschef.
BDX har skrivit kontrakt med LKAB på alla huvuddelar avseende Maskin- och transporttjänster ovan jord inom LKAB i Kiruna. Dessutom har avtal skrivits angående transport- och maskintjänster i Leveäniemigruvan.

– Vi är väldigt glada över förtroendet som vi har fått från LKAB och vi ser fram emot att få starta upp arbetet, säger Torgny Nyman, divisionschef Industri, i en kommentar till BDX hemsida.

Båda kontrakten är fleråriga, där Kirunaavtalet sträcker sig under fyra plus två år. Det avtalet startar den 1 januari 2017. Uppdraget i Leveäniemi är under tre plus två år och startar 1 oktober.

Under ett flertal år har BDX haft uppdrag åt LKAB vid olika delar av verksamheten. I och med de nu påskrivna avtalen kommer BDX att verka som en betydande samarbetspartner och utförare av maskin- och transporttjänster.

– Avtalet för maskin- och transporttjänsterna ovan jord i Kiruna innebär bland annat inlastning av kol och tillsatsmedelshantering, lastning av malmprodukter på järnvägsvagnar, uppslagshantering av pellets och transport av både gråberg och rågods. Dessutom kommer vi att bemanna ett antal servicetraktorer för både materialtransporter och malmtrafik, berättar Torgny Nyman, divisionschef Industri på BDX.

Transportentreprenadavtal i Leveäniemi består av att bemanna LKAB:s stora fordon, Tipptruckar CAT 793, Hjullastare CAT 994, samt grävare CAT 6060.

–Dessutom ingår alla servicemaskiner såsom vägunderhåll, service av borriggar, tippskötsel, tankservice samt service kring krossanläggning och i själva gruvan. När gruvan är i full gång beräknas vi att behöva upp till 100 personer, berättar Torgny Nyman.

BDX ska även bemanna MineStar systemet, ett logistiksystem som både planerar, styr och följer upp den dagliga verksamheten. Systemet dokumenterar bland annat vikter och hastigheter på fordon samt säkerställer att transporterna sker så optimalt och samordnat som möjligt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079