23948sdkhjf

NCC bygger skola i Södertälje

Beställaren: "Blir den stora finalen i vårt samverkansavtal med NCC"
NCC har fått i uppdrag av Telge Fastigheter att bygga en ny miljöanpassad grundskola, med tillhörande idrottshall, i Viksberg i Södertälje. Ordern är värd 168 miljoner kronor.

– Viksbergskolan och Viksbergshallen blir den stora finalen i vårt samverkansavtal med NCC. Tillsammans tillför vi ytterligare en grundskola och idrottshall för Södertäljes kommande generationer. Samverkansavtalet ger oss många fördelar och spar inte bara pengar utan även miljön och skapar bättre undervisningsmiljöer för elever och personal, säger Annette Stålnacke, projektchef på Telge Fastigheter.

– Vi fortsätter att dra nytta av de positiva effekterna som vår långsiktiga samverkan ger. Det är glädjande att se att resultatet blir effektivare tidplaner, lägre kostnader och dessutom visar besiktningar att kvaliteten blir högre, kommenterar Matti Virkki, affärschef på NCC.

Sedan 2008 samarbetar NCC i partnering med Telge Fastigheter. I ett nära samarbete har 26 offentliga byggnader; skolor, förskolor, idrottshallar och äldreboende byggts under åtta år i Södertälje.

Arbetet påbörjas i augusti 2016 och skolan invigs vid skolstart höstterminen 2018.

Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093