23948sdkhjf

Stadsdel ska utvecklas med dataspel

Studenter, forskare och gamers utvecklar Norra Djurgårdstaden i Stockholm.
Studenter, forskare och gamers utvecklar Norra Djurgårdstaden i dataspelet Cities: Skylines. Helgen den 3-4 september genomförs en workshop mellan samtliga parter.

Norra Djurgårdstaden ett av Europas största urbana utvecklingsprojekt med hållbarhet i fokus. Totalt planeras för 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser som ska kombineras med en modern hamn och annan strategisk infrastruktur.

Workshopen arrangeras av Svensk Byggtjänst, Stockholms stad och Paradox Interactive – företaget bakom dataspelet Cities: Skylines.

– Vi har i en tidigare workshop, i samverkan med OpenLab vid KTH, provat att använda dataspelet för stadsplanering och medborgardialog. Nu har vi vidareutvecklat konceptet och användandet av spelet för dessa syften. I workshopen tar vi oss an en tydlig uppgift med hjälp av spelet, säger Erik Kalmaru, kommunikationsansvarig på Svensk Byggtjänst, i ett pressutskick.

Under workshopen, som går under namnet ”Mina Kvarter Cities: Skylines”, tar ett 20-tal studenter, forskare och gamers över Stockholms stads kontor på Hangövägen i Norra Djurgårdsstaden och skapar kreativa förslag och lösningar för en stadsdel med fossilfria transporter och gator som används allt mer för olika aktiviteter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079