23948sdkhjf

Han hyllar ”The Boss” med sin lastbil

Spektakulär Mercedes visades upp på Elmia Lastbil.
Åkeriägaren Ralf Ekdahl har för vana att då och då låta en av sitt företags lastbilar genomgå en rejäl förändring och bli en rullande reklampelare som verkligen syns.

Under Elmia Lastbil visades hans senaste skapelse upp – en Mercedes Actros 2551 trailerdragare med Gigaspacehytt som är en total hyllning till Bruce Springsteen.

Det mest uppenbara med bilen är självklart lacken – i grunden mörkblå som tonar till lila som Terje Aspmo motivlackerat med stora bilder ur Springsteens långa karriär.

Mest unikt är skyddskåpan till vändskivan som signerats personligen av både Bruce Springsteen och mångårige gitarristen Nils Lofgren.

Mercedes-lastbilen har mängder av utvändiga specialdetaljer i rostfritt, som till exempel pejlstänger i form av ljussatta klassiska mikrofoner. Här finns också sex utvändiga högtalare så att ”Born to Run” kan ljuda när bilen visas på utställningar.

Totalt har det tagit cirka ett år att bygga och lackera bilen som till vardags kommer att rulla för åkeriet Ekdahls Miljö, som har 75 lastbilar och 64 anställda.

Fakta: Mercedes-Benz Actros 2551 Gigaspace (510 hk)

Ägare: Ekdahls Miljö AB

Lack: Björks Lack & Kaross, Tomelilla

Motivlack: Terje Aspmo

Rostfritt/Inredning: Hio-Mex, Finland

Läder: Verhoomo Prima
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078