23948sdkhjf

NCC bygger om Malmögata

Ordern värd 108 miljoner kronor.
NCC har fått i uppdrag att genomföra en ny- och ombyggnad av Neptunigatan i Malmö. Arbetet blir startskottet det så kallade kvarteret Gäddan, mellan Citadellsvägen och Neptunigatan, som går från att ha varit ett industri- och hamnområde till att bli blandad stad nära sammanlänkat med centrala Malmö.

Genom att biltrafiken flyttas norrut till Neptunigatan, som görs till en huvudgata med plats för kollektivtrafik, görs Citadellsvägen till ett attraktivt kajstråk i söderläge, prioriterat för gående.

NCC:s uppdrag avser första etappen av denna utbyggnad i vilken Neptunigatan kommer att, enligt företaget, bli en rikt planterad stadsgata med två körfält i varje riktning med gång- och cykelbanor på båda sidor samt fyra busshållplatser och fem nya broar över Varvskanalen.

Uppdraget innefattar även ny provisorisk cirkulationsplats där Neptunigatan ansluter till Skeppsbyggaregatan (Skeppsgatan), ny signalreglerad korsning med Gibraltargatan samt nybyggnad av två byggator (Argogatan och Tritongatan).

Projektet byggstartas under september och ska vara färdigställt under 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078