23948sdkhjf

Bra uppslutning till Load up North

Uppskattad nysatsning på jord & skog.
Mässan Load up North har under flera år varit en mötesplats för entreprenadmaskiner, transport, rekrytering, väg och anläggning.

Årets tillställning hölls i Fällfors i Skellefteå kommun, men kommer hädanefter att alterneras vartannat år mellan Norrbotten och Västerbotten.
Bakom arrangemanget står sedan 2013 Nolia AB.

Nytt för i år var områdena jord & skog och uppslutningen var god.

- Den föll väl ut med flera väldigt bra utställare, som till exempel SMF Skogsentreprenörerna och Terri med sina skotare, säger Nolias press- och contentansvarig Erik Säfvenberg till Skog Supply.

Ett uppskattat inslag i årets nysatsning var också ett gemensamt engagemang mellan Maskinentreprenörerna, ME, och Naturbruksgymnasierna i Burträsk och Kalix samt Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå, som bjudit in ungdomar i nian till en friluftsdag.

Eleverna fick information på en 1,5 kilometer lång kunskapsslinga, för att locka dem till utbildningar inom maskin- och entreprenadbranschen.
Sammanlagt besökte cirka 550 elever mässan och gick slingan.

Dessutom anordnade SMF Skogsentreprenörerna uttagningstävlingar till nästa års skotar-SM.

Även utställare är generellt nöjda med årets Load up North med möjligheten att hitta kunder, etablera kontakt i norra Sverige och sälja produkter.

Mats Grönbech på Ströman Maskin i Kungälv, tycker att mässan har en närmast unik egenskap för den här branschen.

– Jag har inte förut, på någon mässa, varit med om att vi fått sälja våra produkter på plats. Det är i stort sett bara på Load Up North det händer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079