23948sdkhjf

Bygger hyresrätt med milsvid utsikt

NCC tar ytterligare order av Stångåstaden.
NCC har fått uppdraget, värt 100 miljoner kronor, att bygga ett miljömärkt och energisnålt punkthus med 14 våningar i området Majelden i södra Linköping.

– Projekt Höjdpunkten blir ett värdefullt tillskott av bostäder i Linköping. Efterfrågan på hyresrätter är stor i staden, säger Andreas Rönngren, projektledare på det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden.

Projektet är en förtätning av det befintliga bostadsområdet Majelden, som byggdes på 1950- och 1960-talen. Området ligger på en höjd och flera av de 50 bostäderna kommer att ge de nyinflyttade hyresgästerna en fantastisk utsikt. Lägenheterna är i storlekarna två till fem rum och kök.

Husets energianvändning blir 22 procent lägre än kraven i Boverkets byggregler, BBR. Det ska också miljöcertifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad.

– I samarbete med Stångåstaden bygger vi ännu ett bostadshus i Linköping med höga krav på miljöanpassning, exempelvis låg energianvändning, bra inomhusmiljö och sunda material, säger Joakim Sternander, affärschef på NCC Building.

Att bygga ett fristående parkeringsgarage ingår också i NCC:s uppdrag från Stångåstaden. Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064