23948sdkhjf

Söderberg & Haak: "Övergången har fungerat jättebra”

Staffanstorpföretaget summerar framgångsrik byte till Komatsu.
Det var i november förra året som det, efter utdragna förhandlingar och ihärdiga rykten, stod klart att JCB och Söderberg & Haak efter många år av framgångsrikt samarbete skulle bryta upp med varandra.

Länge var det osäkert hur Söderberg & Haak skulle gå vidare på entreprenadsidan. Men på vårkanten i år kom till slut nyheten om att Söderberg & Haak skulle överta Hasselbergs verksamhet, med Komatsus entreprenadmaskiner, i Sverige.

– Vi är stolta och ödmjuka över det förtroende som Komatsu i Bryssel gett oss, vi ser fram emot ett långsiktigt, hållbart och progressivt samarbete och noterar tacksamt den grund för detta som Hesselberg-teamet i Sverige lagt, kommenterade dåvarande vd Thomas Svensson, i mars månad.

Vill nå upp till JCB-nivåer
En tid har nu gått sen övertagandet och enligt Thord Wreter, varumärkeschef för Komatsu hos Söderberg & Haak, har bytet skett väldigt smidigt.

– Övergången har fungerat jättebra, säger han.

Under de sex åren med JCB lyckades Söderberg & Haak ta upp varumärket till en 12-13 procents nivå på svenska marknaden.

Målet för Komatsu är något liknande, enligt Thord Wreter. Men båda företagen inser att det kommer att ta tid och de ser sitt samarbete som långsiktigt.

– Vi ska inte stressa fram något. Utan att det gäller att alla delar i verksamheten, som service och reservdelar, hänger med i rätt takt. Men målet på sikt är helt klart en tvåsiffrig procentsats på svenska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093