23948sdkhjf

Medieuppgifter: Svenskt doldisbolag får superorder

Amerikaner vill uppföra miljontals hus med svensk teknik, avslöjar sajten jmini.se.
Bankerydsföretaget Aercrete har tagit fram en teknik som spås revolutionera hela bostadsmarknaden, enligt jmini.se.

Nyligen har företaget, med fem anställda, tecknat avtal med amerikanska Echostone housing systems. Avtalet innebär att Echostone får ensamrätt på Aercretes teknik utanför Sveriges gränser.

Med hjälp av Bankerydsföretagets mobila system för produktion av så kallad skumbetong siktar amerikanerna, enligt sajtens uppgifter, nu på att uppföra miljontals bostäder världen över.

– Det här är ett paradigmskifte. Vi vill bygga något som håller i generationer, säger Echostones medgrundare och vd Anders Lindquist, i en kommentar till sajten.

Tekniken är framtagen av Jönköpingsbon Christer Appelberg, som också är vd för Aercrete. Maskinen, som kostar runt två miljoner kronor, uppges kunna användas till att bygga cirka 1000 hus om året.

Echostone, som är baserade i New York, arbetar huvudsakligen med regeringar och är aktivt i hela världen. Enligt uppgift ska det just nu pågå förhandlingar med ett halvdussin länder. Första steget blir att provbygga 8 500 hus för 3,4 miljarder kronor i Panama. Därefter finns planer på att provbygga ännu fler hus i Nigeria och Filippinerna.

Christer Appelberg berättar för jmini.se att Sydafrika skickat en förfrågan om att bygga 20 miljoner hus.

– Behovet är enormt alltså. Det bara ökar överallt, säger han.

Läs originalartikel här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111