23948sdkhjf

Snart stannar svenska anläggningsbranschen

För fjärde året i rad arrangeras en så kallad stand down för att uppmärksamma arbetsmiljö och säkerhet.
Det är Trafikverket som i samarbete med anläggningsbranschen, nästa tisdag (18 oktober), arrangerar en stand down. Årets tema är kopplad till fordon och trafikerad miljö.

– I år uppmärksammar vi risker kopplade till fordon och maskiner samt arbete i trafikerad miljö. Det sistnämnda berör oss alla som trafikanter men allra särskilt dem som jobbar nära väg eller spår. En fjärdedel av de allvarliga olyckorna och hälften av alla dödsolyckor i anläggningsbranschen de senaste åren har anknytning till de riskerna enligt Arbetsmiljöverket, säger Karin Palmblad, säkerhetsstrateg på Stora projekt och projektledare för Stand down, i en kommentar på Trafikverkets hemsida.

"Stand down" är ett internationellt begrepp som innebär att allt arbete avbryts en stund för att få fokus på arbetsmiljö och säkerhet. I Trafikverket är huvudarrangemanget ett synkroniserat stopp av allt arbete under 15 minuter på ett stort antal projekt och kontor inom myndigheten. Förra hösten deltog över 3000 personer, trafikverkare såväl som entreprenörer och konsulter över hela Sverige. Ännu fler väntas delta i årets Stand down.

Arrangemanget är en del i överenskommelsen "Tillsammans mot 0 olyckor i anläggningsbranschen" med Trafikverket, Sveriges Byggindustrier och Sveriges Teknik- och Designföretag som huvudmän.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078