23948sdkhjf

Cat miljardsatsar i Afrika

Afrikanska marknaden allt viktigare för storföretaget.
Det var under U.S.-Africa Business Forum (USABF) i New York, i slutet på september, som Caterpillars vd Doug Oberhelman avslöjade att företaget kommer att storsatsa i Afrika.

De närmaste fem åren kommer Cat, tillsammans med sina återförsäljare på kontinenten, att investera mer än en miljard dollar. Satsningen innebär bland annat bättre lokaler för återförsäljare, utbyggd reservdelsdistribution, bättre verkstäder för företagets så kallade rebuilding-program och förstärkt online-support.

Cat har i dag, tillsammans med sina återförsäljare, drygt 15 000 anställda i Afrika och marknaden blir allt viktigare för företaget. Förhoppningen är samtidigt att investeringarna ska bidra till bättre infrastruktur i de afrikanska länderna, men också att människor som lever under knappa förhållanden ska få det bättre.

– I 90 år har utrustning från Caterpillar medverkat vid utbyggnaden av Afrikas infrastruktur. I dag levererar vi inte bara entreprenadmaskiner till kontinenten utan även olika typer av kraftanläggningar, dieselelektriska lokomotiv, marina motorer och gruvmaskiner, kommenterade vd Doug Oberhelman i samband med tillkännagivandet av satsningen.

– Med dagens tillkännagivande bekräftar vi vårt långsiktiga åtagande att bygga, utveckla och förse samhällen med kraftförsörjning liksom att fungera som en samarbetspartner vad gäller utbildning och utveckling av den tekniska kompetensen för att ge ett kunskapslyft till den lokala arbetskraften.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078