23948sdkhjf

Byggstart för nytt handelscentrum i Varberg

24 000 kvadratmeter butiksyta klart 2017.
Nu drar bygget av handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg.

Det första spadtaget togs gemensamt av Aspelin Ramms vd Lennart Karlsson och kommunalråden Ann-Charlotte Stenkil och Jana Nilsson från Varbergs kommun.

Totalt omfattar det nya handelscentrumet 24 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på ett tiotal butiker mellan 500 och 7000 kvadratmeter och beräknas vara klart till hösten 2017.

– Det är redan klart att Biltema bygger ett nytt varuhus i Lugnetrondellen och att Max och Jula etablerar sig här. Under de kommande veckorna räknar jag med att vi kan presentera ytterligare någon eller några nya hyresgäster, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Infrastrukturen förändras

I samband med bygget av Lugnetrondellen kommer även infrastrukturen i Varbergs att förändras. De närmaste åren ska Västkustbanan grävas ner i en tunnel under Varberg och tågstationen och Varbergs hamn flyttar norrut.

Därtill och planeras det för nya hållplatser för kollektivtrafiken runt Lugnetrondellen och sammantaget ska 600 nya parkeringsplatser att byggas

Aspelin Ramms del av Lugnetrondellen blir som lägst certifierad GreenBuilding, med 25 procent lägre energianvändning än nybyggnadskraven.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111