23948sdkhjf

Huddig kan prisas av Teknikcollege

Priset omfattar företag som arbetar aktivt och engagerat vad gäller kompetensförsörjning.
Huddig i Hudiksvall är ett av åtta företag av 53 nominerade som utsetts till finalist i Teknikcolleges stora samverkanspris för företag. Det rapporterar Hela Hälsingland.

– Vi vill med samverkanspriset lyfta alla de företag som dagligen arbetar aktivt och visar ett starkt engagemang för kompetensförsörjning, säger Anders Ferbe, förbundsordförande IF Metall och ordförande Riksföreningen Teknikcollege Sverige i ett pressmeddelande.

Huddig utvecklar, tillverkar och säljer grävlastare till el-, järnvägs- och entreprenadbranschen. Sedan starten 1959 har Huddig tillverkat fler än 10 000 grävlastare.

– Svensk industri har en jättetuff konkurrens utifrån. För att klara av att stå emot det så är det många gånger kompetens och smarta lösningar som är skillnaden att vi fortfarande kan bedriva tillverkningen. Sedan är det är stora pensionsavgångar på sikt. Då måste det finnas unga medarbetare som är redo att ta vid, säger Jan-Erik Johansson på Huddig till tidningen.

Huddig uppger att de ständigt har en eller två praktikanter hos sig.

Teknikcollege omfattar sammanlagt omkring 3000 företag. Vinnarna kommer att koras i samband med Teknikcolleges 10-årsjubileum i Örebro den 16 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094