23948sdkhjf

Klart för upprustning av Alby

Skanska och Botkyrkabyggen ska fräscha upp Alby centrum.
Tryggare miljöer och hållbarhet är ledorden när Alby centrum ska rustas upp. I avtalet mellan Skanska och Botkyrkabyggen ingår bland annat upprustning av Alby torg, tunnelbanehuset och centrumbyggnaden.

Centrumet kommer att få ett rejält Iyft under kommande tioårsperiod. För en mer levande stadsmiljö planeras även för nya bostäder och fler kommersiella lokaler.

Först ut är renoveringen av tunnelbanehuset och i samband med den kommer ytor som i dag står tomma att fräschas upp för att skapa trygga mötesplatser för Albyborna. Bland annat planeras en stadsodling under tak på översta våningen.

– Vi vill bygga en hållbar och attraktiv mötesplats för albyborna och Skanska passade mycket bra för uppdraget, säger Ulf Nyqvist, vd på Botkyrkabyggen, i ett pressmeddelande.

Avtalet som täcker renovering, om- och tillbyggnad av bostäder och kommersiella lokaler samt nyproduktion av bostäder är ett så kallat strategiskt partneringavtal, vilket innebär att Skanska och Botkyrkabyggen tillsammans arbetar i alla faser av projektet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078