23948sdkhjf

Startskott för entreprenörens LKAB-kontrakt

Ett unikt uppdrag, enligt BDX.
I dagarna startar BDX sitt uppdrag åt LKAB, i Leveäniemigruvan, där företaget under minst tre år framöver ska transportera både gråberg och järnmalm.

Det är BDX personal som ska bemanna LKAB:s fordon, så som tipptruckar CAT 793, hjullastare CAT 994, samt grävare CAT 6060. Till detta har BDX anställt ett trettiotal nya medarbetare som under treskift ska bemanna de olika maskinerna.

– Dessutom ingår alla servicemaskiner såsom vägunderhåll, service av borriggar, tippskötsel, tankservice samt service kring krossanläggning och i själva gruvan, säger Torgny Nyman, divisionschef för industri hos BDX, i en kommentar på företagets hemsida.

BDX medleverantörer kommer att utföra delar av uppdragen i Leveäniemigruvan, då de står som utförare på alla servicemaskiner. Uppdraget beskrivs som unikt av BDX, då det är första gången som en entreprenörs personal arbetar med beställarens fordon. Det är ett upplägg med utmaningar för båda parter, menar företaget.

– Vårt uppdrag är att lösa våra kunder behov. I detta fall var förfrågan från LKAB om vi kunde sköta uppdraget på detta sätt och självklart söker vi lösningar för att gå vår kund till mötes. Ett sådant här upplägg fungerar dock bara om båda parter har stort förtroende för varandra, har en långsiktig strategi, väl inarbetade och nedskrivna rutiner och riktlinjer. Jag känner mig väldigt tillfreds med vårt samarbete så här långt, säger Torgny Nyman.

Patrik Kansa, Sektionschef gruvor på LKAB ser också fram emot produktionsstart.

– Det känns roligt att vi nu kommer igång i produktion med de stora maskinerna och det kontrakt vi jobbat fram med BDX. Min känsla hittills är att BDX har engagerade medarbetare med ett starkt driv på plats, vilket är en av nycklarna till att vi tillsammans ska få detta att fungera optimalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078