23948sdkhjf

Så ska Ramirent minska maskinstölderna

Uthyrningsföretaget i stor satsning på stöldsskyddsmärkning.
Ramirent går ut på bred front och stöldskyddsmärker maskiner, verktyg och annan utrustning med märk-DNA från Smartwater.

Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

– Den brottsförebyggande effekten med stöldskyddsmärkningen är viktigast, men även att göra produkterna spårbara så de kan kopplas samman med ägaren vid en eventuell stöld gör att polisen kan återlämna stöldgods till den rätta ägaren. För Ramirent är det viktigt att bidra till minskad kriminalitet, gör vi maskiner och utrustning mindre attraktiva att stjäla och sälja vidare bidrar vi till samhällsnytta, säger Trond Thormodsrud, sälj- och marknadschef på Ramirent AB.

Att verka förebyggande är nödvändigt när inbrott och stölder av maskiner, verktyg och annan utrustning på byggarbetsplatser kostar byggföretag många miljoner kronor. Varje år anmäls runt 6 000 tillgreppsbrott på byggarbetsplatser runt om i Sverige. Kostnaden för detta är hög; när stöldobjekt behöver ersättas eller repareras samt indirekta kostnader för störningar, produktionsbortfall och högre försäkringspremier.

Ramirents arbete med stöldmärkning pågår och beräknas vara klart under hösten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188