23948sdkhjf

Sandvik ser förbättring i gruvan

Bättre resultat och orderingång än väntat tredje kvartalet.
Sandviks organiska orderingång var stabil i det tredje kvartalet jämfört med motsvarande period föregående år, vilket resulterade i att orderingång rapporterades i linje med försäljningen. Det framgår av delårsrapporten.

– Under kvartalet noterade vi initiala tecken på förbättring inom segmentet för gruvprospektering. Kundaktiviteten förblev stabil inom segmenten för fordon och generell verkstadsindustri. Trots att efterfrågan inom energisegmentet minskade generellt, erhöll Sandvik Materials Technology en stor order från olje- och gasindustrin, säger Sandviks vd Björn Rosengren.

De tre största regionerna, Europa, Nordamerika och Asien redovisade en neutral till positiv tillväxt i orderingången, medan andra regioner tyngde ner den totala tillväxten.

Sandvik Mining and Rock Technology redovisade tillväxt i orderingången till följd av en gynnsam utveckling för gruvutrustning.

Sandvik redovisade ett resultat före skatt på 2.223 miljoner kronor i kvartalet vilket var klart bättre än väntat. Även orderingången var starkare än väntat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062