23948sdkhjf

Entreprenad Live: "Få mässbesökare åker till Stockholm"

Fem procent av Entreprenad Lives besökare åker också till en maskinmässa i Stockholm. Det visar arrangörens egna mätningar.
Det är i ett pressutskick som arrangören bakom Entreprenad Live slår fast att få av företagets besökare även beger sig till någon Stockholmsmässa.

– Bara fem procent av våra besökare på mässorna i Göteborg och Skåne besöker en maskinmässa i Stockholm, visar vår nu genomförda besökarenkät, säger Hans-Erik Kristensson, projektledare Entreprenad Live.

– Entreprenörerna har helt enkelt inte råd att låta maskinerna stå stilla. Det blir för dyrt med resor, kost och logi men framför allt att låta maskinerna stå stilla, fortsätter han.

Hans-Erik Kristensson menar också att merparten av bygginvesteringarna dessutom görs utanför Stockholm.

– Av bygginvesteringarna i Sverige på 443 miljarder så satsas 279 miljarder utanför Stockholm, eller 65 procent. Vi tycker det är alldeles för stort fokus på kunder i Stockholm när merparten av affärerna görs lokalt.

Entreprenad Live har satsat på ett koncept där de alternerar sin mässa mellan Göteborg, Malmö och Stockholm. Förra veckan kom dock beskedet att arrangören flyttar sin Stockholmsmässa till Skåne under 2017. Överetablering av entreprenadmässor i Stockholmsområdet, angavs som skäl.

– Självklart ska man bearbeta kunder i Stockholm men man kan inte lägga alla äggen i en korg och hoppas att kunderna kommer – det gör de inte. Affärerna görs av lokala återförsäljare, det är de som kan den lokala marknaden och har de lokala relationerna. De är beroende av sina lokala arenor och mässor där de kan visa upp sina maskiner och utrustning. Den framsynta utställaren inser att det är på den lokala marknaden utanför Stockholm som de flesta affärerna görs. De inser att där kan de samverka med sina lokala återförsäljare och förbättra affärerna, säger Hans-Erik Kristensson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079