23948sdkhjf

"Våga se möjligheter"

Rototilts vd Anders Jonsson ger sin syn på företagets drivkrafter.
Under rubriken Direktkontakten låter vi verksamma inom entreprenadbranschen framföra sitt budskap, sina funderingar eller filosofera rent allmänt för läsekretsen av Direktkontakt Entreprenad och Entreprenad Supply.

I årets sjunde nummer kommer insändaren från Anders Jonsson, vd Rototilt Group.


..........................................................................

Att våga se möjligheter

Vad är det som driver oss framåt? Som fångar vårt intresse och får oss att se möjligheter?

För 30 år sedan på ett företag i Umeå tog man det första steget i utvecklingen av en branschomvälvande produkt. Och trots sina initiala brister hade ett frö såtts. Med groende nyfikenhet och stor entusiasm spann man vidare på konceptet. Produkten, tiltrotatorn som bar namnet Rototilt, lockade ett antal nyfikna pionjärer.

Samtidigt funderade vi på Indexator, där jag var delägare och teknisk chef, över hur vi skulle kunna utveckla vårt produkterbjudande. I början av 90-talet gick Sverige in i en djup finanskris och företaget som tagit fram den första tiltrotatorn fick ge vika. Vi fick möjligheten att ta till vara på uppfinningen Rototilt, lade till våra egna erfarenheter och förädlade den. Att tiltrotatorn Rototilt idag är en produkt som sätter en hel bransch i förändring är tydligt. Det var också det som gjorde att vi i samband med ett ägarbyte 2015 tog steget och bytte namn på företaget till Rototilt Group AB.

Vi är ett ungt teknikföretag som lever med ständiga utmaningar i vår strävan att söka oss ut på en internationell marknad. Vi vill göra det med Vindeln, i norra Sverige, som vårt centra för produktutveckling och tillverkning på högsta nivå. För jag tror på bygden, mina medarbetare, på våra produkter och de möjligheter som vi ger maskinägarna. Samtidigt ska vi hitta framtida medarbetare som kan leda utvecklingen. Men, hur kan vi motivera våra ungdomar i sina framtidsval? Och hur får vi politiker på olika nivåer att verka för att hela Sverige ska leva och utvecklas? Diskussionen att införa en vägslitageskatt som bestraffar glesbyggd samtidigt som vi har en infrastruktur som håller på att falla isär förvånar mig. Vi behöver krafttag för omställning mot ett mer klimatsmart samhälle med flexibla transportlösningar som inte begränsar näringslivet till enskilt utvalda orter.

När jag tittar tillbaka på historien och den resa vi gjort fascineras jag över svenska maskinägares vilja att söka nya lösningar. Att våga se möjligheter är vår gemensamma grund i receptet på framgång. Det är i mötet med er som vi utmanas och kan driva vår produktutveckling framåt. Att Caterpillar, som världens största entreprenadmaskinstillverkare, valt tiltrotatorn från Rototilt som sin egna är ett tydligt exempel på en gemensam strävan.

Vårt budskap till våra användare oavsett om de finns här hemma eller på en annan kontinent Rototilt® – transforming your business. And your excavator.

Anders Jonsson, vd Rototilt Group

Artikeln är en del av vårt tema om Direktkontakten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078