23948sdkhjf

Snöröjare slår tillbaks: Bilisternas fel

"Om man inte kommer fram i trafiken går det inte att utföra arbetet".
Förra veckan drog snöoväder in över stora delar av landet. Bland annat i Stockholm lamslogs trafiken när rekordhöga 39 centimeter snö föll på onsdagen.

I media har det rapporterats om kritik mot snöröjningen – som beskrivits som både bristfällig och oförberedd. Kritiken har bland annat kommit från branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag.

– Det spelar ingen roll hur skicklig en förare är om vägen inte är plogad och vägen inte håller måttet. När till och med timmerbilsförare ringer och berättar att allmänna vägnätet är sämre underhållet än skogsbilvägarna, så har Trafikverket och dess entreprenörer gjort en allvarlig felprioritering, sade Ulric Långberg, branschchef på Sveriges Åkeriföretag, i en kommentar under förra veckan.

Stockholms stads trafikborgarråd, Daniel Helldén (MP), hade även han fått rapporter om att snöröjningen inte fungerat som den ska.

– Uppenbarligen har snöröjningen kommit igång för sent. Det har inte gjorts riktigt så som det är tänkt, sade han i en intervju med P4 Stockholm på fredagen.

Men i en intervju med Ekot slår nu snöröjare tillbaka mot kritiken. Enligt Arnold Complier, platschef på Svevia, ligger inte problemet på plogresurserna utan i stället på bilisterna.

– Vi vet att vi har tillräckligt med resurser men om man inte kommer fram i trafiken går det inte att utföra arbetet. Man försöker tränga sig förbi de här plogtågen på alla sätt och vis och då utsätter man både sig själv och andra för fara, säger han till Ekot.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095