23948sdkhjf

Gymnasium får Cat-maskiner

Samarbetsavtal ger maskinförarutbildning tillgång till Caterpillar-produkter.
Entreprenad Supply har tidigare berättat om att höstterminen 2017 drar Ingelstadgymnasiet utanför Växjö igång inriktningen anläggningsfordon inom Bygg- och anläggningsprogrammet.

Utbildningen startas i nära samarbete med ME-skolan, skolan kommer utvecklas till ett ME-utbildningscenter för maskinentreprenörer i regionen. Ingelstad är ett väletablerat gymnasium med så kallat riksintag och elevboende. Just nu studerar 240 elever på skolan.

– Det är en väldigt intressant utveckling vi har påbörjat på Ingelstad. Även om Ingelstadgymnasiet är ett naturbruksgymnasium finns det många naturliga beröringspunkter med den nya inriktningen. Det är många maskinentreprenörer som har sin bakgrund inom lantbruksnäringen. Vi har också utbildat maskinförare inom Naturbruksprogrammet sedan 2008, men nu tar vi alltså ett steg till inom detta område. Extra inspirerande är detta då vi vet att de flesta eleverna som går en maskinförarutbildning har arbete redan då de står på studenttrappan, förklarar Malena Richardson, rektor på Ingelstadgymnasiet.

I ett pressmeddelande berättar skolan nu också att eleverna, genom ett unikt samarbete med PON/Catm kommer att få använda den senaste typen av mobila maskiner. Dessutom pågår utbyggnad av övningsområde och bygghall.

– Genom samarbetet med ME har vi en nära kontakt med regionens maskinentreprenörer som också deltar i utbildningen med praktikplatser. Vi är branschföretagens utbildare, kommenterar P-O Thörn, platsansvarig lärare i Ingelstad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.444