23948sdkhjf

"Kompetensskifte" på Volvo CE i Eskilstuna

Runt 70 anställda påverkas när företaget vill ställa om på tekniksidan, rapporterar lokala medier.
Under tisdagen gick flera medier, däribland Eskilstuna-Kuriren, ut med nyheten om att varsel väntar på Volvo CE i Eskilstuna. Senare under dagen tonades dock uppgifterna ned, men förflyttningar och frivilliga avgångar är att vänta.

Enligt Eskilstuna-Kuriren väntar ett "kompetensskifte" på tekniksidan och under gårdagen hölls ett informationsmöte för berörda tjänstemän.

– Vi behöver göra ett kompetensskifte, så att vi står bättre rustade för den teknologiska utvecklingen. Vi har kompetent personal för de produkter vi har i dag, men ser att vi måste växa in i ett annat produktionsutbyte, säger Peter Österberg, Volvo CE:s ansvarige för teknikplattformar, i en kommentar till tidningen.

Enligt Peter Österberg handlar det om drygt 70 av företagets 700 anställda på tekniksidan som påverkas av förändringsarbetet, där de på sikt kan komma att arbeta med andra saker eller väljer att lämna frivilligt. Något varsel är alltså inte lagt.

– Beroende på hur det här går kan det till exempel bli så att några nappar på att ta ett jobb någon annanstans, säger Peter Österberg

Fackliga förhandlingar med anledning om den aviserade organisationsförändringen på tekniksidan kommer påbörjas inom kort, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094