23948sdkhjf

Fortsatt samarbete ska ge färre avgrävda kablar

Geomatikk och Skanova skriver nytt avtal.
Geomatikk och Skanova fördjupar sitt samarbete för att minska driftstörningar på ledningsnäten i Sverige. Geomatikk har hanterat ledningsanvisningar som berör Skanovas nät sedan 2012.

Det innebär att Geomatikk markerar var i marken ledningar ligger i samband med grävarbeten. Varje år har företaget behandlat cirka 140 000 förfrågningar om att få gräva vid Skanovas rikstäckande ledningsnät.

Parterna har nu tecknat ett avtal där Geomatikk fortsätter att leverera tjänster inom ledningsanvisning till Skanova de närmaste fem åren. Med det nya avtalet satsar Geomatikk och Skanova på att minska problemen med driftstörningar på grund av grävskador.

– Vi är väldigt stolta över förtroendet vi har fått från Skanova. Samarbetet präglas av ett nära partnerskap där vi tillsammans strävar mot ett tydligt mål om att minska kostnaden för driftstörningar orsakade av grävskador samt att minska antalet drabbade slutkunder, kommenterar Petter Holmberg, vd på Geomatikk.

Varje år drabbas tusentals företag och privatpersoner i Sverige av störningar på ledningsnäten för till exempel el, telefoni- eller internettraffik. Kostnaden för att laga avgrävda och skadade ledningar uppgår varje år till stora belopp för Skanova.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14