23948sdkhjf

Hon tar över Elmia

Ny vd-tillsättning senaste draget i Elmia-karusellen.
Lotta Frenssen tar över som vd för mässbolaget Elmia. Hon kommer närmast från rollen som projekt- och förändringsledare på 3M, där tidigare också varit nordisk marknadschef inom industri och transport. Hon har även varit vd för resebolaget Lotus Travel, mellan 2008 till 2011.

Enligt Elmia får Lotta Frenssen i samband med tillträdet av posten i uppdrag att leda med strategiskt framtidsperspektiv.

– Jag vet att personalen har gedigen erfarenhet, stort engagemang och en fantastisk attityd som smittar av sig på partners, utställare och besökare. Med den förändringstakt som råder ligger utmaningen i, och därmed också fokus på, balansen mellan att bibehålla en stabil grund och på att vidareutveckla, säger Lotta Frenssen i ett uttalande.

Elmia har under det senaste året varit med om en rad förändringar på de högre positionerna inom det kommunägda bolaget. Robert Sumberesi, vd mellan 2014-2016 fick sparken i somras efter att företaget visat miljonförluster.

Därefter tog styrelseordföranden Roger Jonsson över som tillförordnad vd – det höll i knappt en vecka, innan hans löneanspråk ansågs vara för högt och nuvarande tillförordnade vd:n Lars Kindberg tog över. Han sitter kvar på posten tills dess att Lotta Frenssen tillträder tjänsten i mars.

Samtidigt har Elmia flera "varma" chefsroller som saknar fasta tillsättningar. Tillförordnade vd:n Lars Kindberg är också ekonomichef, och även cheferna för arena, produktion samt för sektor samhällsbyggande är tillförordnade. Sektorchefen för industri, Camilla Danielsson, slutar inom företaget under januari månad.

Anledningen till den höga personalomsättningen sägs, enligt en intervju som P4 Jönköping gjorde med Lars Kindberg i september förra året, vara att flera av cheferna varit kritiska till hur företaget skötts och att man måste bli mer effektiva.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094