23948sdkhjf

Tar nästa steg i kranlansering

Cranab på offensiven – säljstart för ny produkt.
Vindelnföretaget Cranabs nya kran, T12, lanseras nu rejält på svenska marknaden. TL12 är den andra serietillverkade kranen i ett program av lastbilskranar för skog och recycling som Cranab presenterar de närmaste åren.

Produkten har förhandsvisats vid Elmia Lastbil och finska Metko. Det går att teckna order redan nu och de första leveranserna sker i början av detta år, enligt företaget.

– Det har varit mycket positiva reaktioner vid mässorna och vi ser fram emot att våra kunder ska få utrusta sina lastbilar med de nya kranarna, säger Cranabs produktchef Jonas Järnö i ett pressmeddelande.

TL12 är utrustad med en momentlänk som enligt företaget gör kranen lika stark och snabb inom hela arbetsområdet.

– Med momentlänkens egenskaper och placering mellan kranpelare och lyftarm blir kranen stark i lyftrörelserna oavsett om du lyfter långt ned från en dikeskant eller högt upp över lastbilens timmerbankar. Det är i de momenten kraften behövs allra mest och du märker tydligt om du har en stark och bra kran, berättar Jonas Järnö.

Förutom prestanda och styrka har Cranabs fokus varit köregenskaper och hållbarhet.

– Vi har arbetat med att få mjuka, följsamma och smidiga kranar med välavstämd hydraulik och geometri. Det har gett en harmonisk känsla i kranarna som gör dem lättkörda. Det kvittot får vi även från de förare som provat dem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079