23948sdkhjf

Snabbt växande företag köper mark

Planerar industrihall och möjlig flytt av verksamheten.
Eskilstunabaserade Farment växer kvickt – det är också något som uppmärksammats av Dagens Industri, som placerade entreprenadföretaget på en femteplats över Södermanlands gasellföretag. Mellan 2013 och 2015 växte omsättningen från 9 miljoner kronor till cirka 25 miljoner.

Nu planerar man också för framtiden, i och med ett markköp hos Eskilstuna Logistikpark. På de inhandlade 7 000 kvadratmetrarna är tanken att uppföra en industrihall på 1 300 kvadrat, som ska användas till uthyrning av både lager och kontor till andra företag.

– Eskilstuna Logistikpark har ett bra läge, jag tror på placeringen och märker att det börjar hända saker där. Med tanke på det fördelaktiga läget är det inte omöjligt att vi själva flyttar vår kärnverksamhet till logistikparken framöver, säger Farments ägare Fredrik Söderberg i ett pressmeddelande.

Farment specialiserar sig på små maskiner – under tio ton – och har i dagsläget tio anställda. Företaget grundades 2002, och inriktade sig ursprungligen mot jordbruksentreprenad. Efter några år sadlade man om, och är i dag verksamma inom många typer av markarbeten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109