23948sdkhjf

Han blir ny VD för rivningsjätten

Delete rekryterar toppchef från återvinningsbranschen.
Lars-Gunnar Almryd har utsetts till ny vd för Delete i Sverige. Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

Lars-Gunnar Almryd har sedan 2008 arbetat som vd och koncernchef för IL Recycling AB – ett svenskägt företag i återvinningsbranschen som har sin huvudsakliga verksamhet i Sverige och Polen. Innan dess arbetade han i olika positioner inom skogsindustrin, huvudsakligen på Stora Enso.

– Jag ser fram emot att vara del av Deletes team och driva utveckling och tillväxt i en för mig delvis ny bransch, säger Lars-Gunnar Almryd.

Delete Swedens nuvarande vd Mårten Fuchs tar en ny roll i Delete Group som Business Development Director. Han kommer primärt arbeta med prioriterade frågor som behöver ytterligare fokus, till exempel rivningen av kärnkraftverk i Sverige och övriga Europa.

– Lars-Gunnars långa erfarenhet från ledande positioner och hans breda kompetens, speciellt från återvinningsbranschen, stämmer bra överens med Deletes mål att växa inom rivning i Skandinavien, kommenterar Delete Groups vd Jussi Niemelä, sin rekrytering.

Delete har som mål att fortsätta sin geografiska expansion i Sverige. Främst genom förvärv av företag inom rivning och industrisanering, och speciellt i Stockholmsregionen.

– Vi välkomnar Lars-Gunnar som nu kommer att genomföra det här tillsammans med oss på Delete, säger Jussi Niemelä.

Lars-Gunnar Almryd tillträder sin nya tjänst den 15 mars i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081