23948sdkhjf

ME i ny skolsatsning

Öppnar nytt ME-utbildningscenter.
Höstterminen 2017 drar Peder Skrivares Skola i Varberg igång inriktningen anläggningsfordon inom bygg- och anläggningsprogrammet. Utbildningen startas i nära samarbete med ME-skolan och kommer att utvecklas till ett ME-utbildningscenter för maskinentreprenörer i regionen.

– Det är en väldigt intressant utbildning vi nu drar igång tillsammans med branschens egen företrädare Maskinentreprenörerna. Maskinföraryrket är under stark utveckling med mycket ny teknik både i och utanför maskinen. Extra inspirerande är detta då vi vet att de flesta eleverna som går en maskinförarutbildning har arbete redan då de står på studenttrappan, kommenterar Tobias Ramstedt, rektor på Peder Skrivares Skola.

Genom ett unikt samarbete med PON/Cat kommer alla elever få använda den senaste typen av mobila maskiner.

– Genom samarbetet med ME har vi en nära kontakt med regionens maskinentreprenörer som också deltar i utbildningen med praktikplatser. Vi är branschföretagens utbildare, säger Tomas Lindberg, projektledare för skolutveckling på ME.

ME-skolan utbildningscenter är i dag etablerade på sex orter och driver maskinförarutbildning inom bygg- och anläggningsprogrammet och genom den kommunala vuxenutbildningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141