23948sdkhjf

Vill storsatsa i Landskrona

Ska bygga ett vattenland, idrottscentrum, nya bostäder och skola.
Kommunstyrelsen i Landskrona beslutade på torsdagen om en avsiktsförklaring mellan Landskrona stad och Serneke som innebär att förutsättningarna för ett vattenland, idrottscentrum, nya bostäder och skola ska utredas. Det framgår av ett pressmeddelande.

En framtida storsatsning på området i Karlslund har potential att locka besökare och nyinflyttning från hela Öresundsregionen.

Planerna som ska utredas handlar om att utveckla Karlslund-området i Landskrona med både bostäder, skola och nya idrotts- och rekreationsanläggningar. I projektplanerna finns ett vattenland i stor skala med tillhörande hotell, med potential att locka upp emot en halv miljon besökare per år.

På samma område finns planer för ett nytt ”Idrottens centrum”, där olika sporter kan utövas under ett och samma tak. Ishall, fotbollshall, multihallar för olika sporter samt gym är tänkt att rymmas i centret. Projektet berör hela Karlslundområdet, där det redan i dag finns idrottsplats, sport- och ishall.

– Det här är en unik möjlighet för Landskrona att ta en stark plats i regionen. Planen är att tillföra en regional magnet till Karlslund och stärka Landskrona både som idrottsstad och destination, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

En detaljplan för området kommer att arbetas fram under 2017 och beräknas kunna antas under 2018. Ambitionen är en projektstart före sommaren 2018 och att anläggningarna ska vara klara inom tre till fem år efter det.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109