23948sdkhjf

Norsk storkoncern köper Kanonaden Entreprenad

Förvärvet en del i en större satsning i Sverige, enligt koncernen.
Den norska bygg- och industrikoncernen AF Gruppen blir storägare i Kanonaden Entreprenad. Det står klart sedan den norska koncernen nu förvärvat 70 procent av aktierna i det svenska bolaget.

I Sverige bedriver AF-koncernen sedan länge byggverksamhet i främst sydvästra Sverige, genom helägda dotterbolag i regionen. Med förvärvet av Kanonaden tar koncernen steget vidare in på den svenska anläggningsmarknaden.

– Kanonaden har levererat bra resultat över tid och har en kultur och värderingar som stämmer väl överens med AF Gruppens. Förvärvet ligger helt i linje med AF:s strategi för 2020, vilket innebär en större satsning i Sverige. Genom detta får vi goda möjligheter att vara en del av den växande svenska anläggningsmarknaden i Sverige, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen.

Andreas Rydbo, vd AF Gruppen Sverige, är glad över att Kanonaden nu blir en del av "AF-familjen".

– Med förvärvet av Kanonaden tar vi ytterligare ett steg framåt i vår Sverigesatsning. Vi ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på Kanonaden fortsätta att utveckla bolaget, säger han.

Kanonaden Entreprenad är ett svenskt anläggningsbolag som grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Nässjö i Småland. Bolaget är verksamt inom markarbeten, vatten- och dräneringsarbeten, betongarbeten, fjärrvärme, kabelförläggning, vindkraft och vägbyggen, och är verksamt i södra Sverige inklusive Stockholm och Göteborg.

– Kanonadens ledning och medarbetare hälsar AF Gruppen välkommen som ny värdig huvudägare. Båda bolagen har en historik av genuin entreprenöranda och tillväxt med god lönsamhet. Vi tror att detta skapar nya förutsättningar att ta Kanonaden till nästa nivå, säger Ola Forsell, vd Kanonaden Entreprenad.

Kanonaden Entreprenad och dess dotterbolag, med 188 anställda, omsatte 708 miljoner kronor under 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078