23948sdkhjf

Svenskt samriskbolag vinner Förbifart-kontrakt

Vd:n: "Ser fram emot att starta detta komplexa infrastrukturprojekt tillsammans".
Ett joint venture bestående av Veidekke och Implenia har tagit hem byggkontraktet för trafikplats Hjulsta Södra inom Förbifart Stockholm.

– Vi ser fram emot att starta detta komplexa infrastrukturprojekt tillsammans med Veidekke i ett joint venture. Efter Johannelund tunnel och Lunda tunnel är detta vår tredje större order vi nyligen säkrat i Sverige. Jag ser positiva synergier med projekt så nära kopplade till varandra både när det gäller resurser och i fråga om logistik, säger Implenia Sverigs vd Fredrik Björckebaum, i ett pressmeddelande.

Uppdraget omfattar att bygga en 650 meter lång bro över Mälarbanan, Bällstaån och E18 med anslutningar till E18:s befintliga trafikplats i Hjulsta. Vidare ingår ytterligare 70 meter bro, cirka 200 meter betongtunnel, en fläktstation samt dagvattendammar. Arbetsområdet korsas av E18 samt befintligt dubbelspår för Mälarbanan som byggs ut till 4-spår under entreprenadtiden.

– Både Veidekke och Implenia har lång erfarenhet och kompetens av att genomföra komplexa infrastrukturprojekt och det ska bli riktigt spännande att arbeta tillsammans, säger Marcus Nilsson, regionchef Veidekke.

Byggstart planeras i mars 2017 och arbetet beräknas pågå i fem år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078